20/01/2017

Presentacion oferta gastronomica.jpg

Patricia Puerta ha presentat en FITUR el congrés Gastronomia&Vi, la ruta de tapes Sabores, el Mercat Gastronòmic i les jornades de peix del Grau, entre altres iniciatives

"La nostra gastronomia és un dels principals potencials que tenim per a atraure visitants i turistes a la ciutat de Castelló i per açò estem impulsant iniciatives que realcen aquesta gran riquesa que tenim, tant per la varietat dels plats, com per la qualitat dels ingredients". Així ho ha explicat la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, en la presentació de l'oferta d'esdeveniments gastronòmics de la capital de la Plana que ha tingut lloc en FITUR 2017.

Patricia Puerta ha presentat la tercera edició del Congrés Gastronomia&Vi que enguany reunirà als millors professionals de la cuina, del vi i de la restauració a través de ponències, showcookings, tastos i tallers. Un congrés que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de l'Agència Valenciana de Turisme, de GASMA i d'empresaris, agricultors, pescadors, ramaders i professionals de la gastronomia en general. "El congrés serà els dies 3, 4 i 5 d'abril i confiem a aconseguir renovar el panorama gastronòmic juntament amb la participació dels cuiners més experts, entre els quals destaquen professionals premiats amb Estels Michelín" ha indicat l'edil.

La regidora de Turisme també ha presentat una altra acció important en la qual col·labora el patronat municipal: la Ruta de la Tapes "Sabores" que en la seua última edició ha comptat amb la participació de 57 establiments -inclosos per primera vegada del Grau- i que ha tingut un gran èxit amb 120.000 tapes servides. Puerta també ha avançat que l'ajuntament està ultimant les gestions per a acollir el Congrés Nacional de Confraries Gastronòmiques que se celebraria en la nostra ciutat a la fi de maig.

Al costat de la responsable de Turisme, ha participat en aquesta presentació el gerent del Mercat Central de Castelló, José Luis Hernández, per a donar a conèixer una nova edició del Mercat Gastronòmic que un any més se celebrarà durant les festes de la Magdalena. Hernández ha explicat que estem parlant del principal esdeveniment gastronòmic que se celebra en el centre de la ciutat de Castelló, una cita que celebra la seua tercera edició totalment consolidada, i que té com a objectiu potenciar els productes locals de Castelló. Per a aconseguir-ho "estem treballant any rere any per a millorar l'ofereix restauració del mercat i donar la major qualitat possible" ha indicat el gerent del Mercat Central.

Finalment, l'edil ha esmentat les diferents Jornades Gastronòmiques temàtiques que es realitzen al costat de l'Associació Grau Gastronòmica i en la qual el peix és el protagonista indiscutible: galeres, llagostins o "suquet de peix" són algunes de les opcions que conformen el menú.

"Castelló va apostar de forma decidida per la gastronomia com a element fonamental per a consolidar-nos com a destinació turística. La combinació de platges, naturalesa, cultura, festes, clima i gastronomia faran als visitants guardar records inoblidables de la seua estada a Castelló" ha conclòs Patricia Puerta.